Jdi na obsah Jdi na menu
 


Játrový knedlík

12. 1. 2013

Recept na játrový knedlík

Připravte si 4 rohlíky, 200 g kuřecích jater, 3 vejce, paličku česneku, sůl, černý mletý pepř, majoránku a lžíci vepřového sádla. Neobejdete se bez folie na tlačenku, ideálně o průměru 13 centimetrů; koupíte ji v papírnictví či v domácích potřebách.

Ingredience potřebné na játrový knedlíkHousky či rohlíky nakrájejte na kostky a přidejte k nim nahrubo pokrájená, poutek zbavená játraSyrová vejce, nejlépe rozšlehaná, rohlíky a játra spolehlivě spojí

Rohlíky nakrájejte na kostičky, očištěná a poutek zbavená játra nahrubo pokrájejte. Obojí dejte do misky a přidejte syrová vejce, nejlépe rozšlehaná, a směs promíchejte.

Chybět nesmí tuk, nejlépe se osvědčilo sádlo. Nemělo by být tekuté, ani tuhéNezapomeňte přidat čerstvě prolisovaný česnekSměs osolte, přidejte mletý černý pepř a podle chuti jemně rozemnutou majoránku

V knedlíku nesmí chybět ani tuk, nejlépe se osvědčilo sádlo, přidejte ho tedy velkou lžíci. Pak do směsi prolisujte oloupané stroužky česneku a přisypte mletý černý pepř, sůl a jemně rozemnutou majoránku.

Vše rukou promíchejte a hmotu naplňte do střeva na tlačenku se zavázaným spodním koncemObsah nohavice stáhněte dolů k zavázanému konci, volný konec také zaškrťte a zavažte šňůrkou, která nesklouzne Knedlík vložte do osolené vroucí vody a vařte 25 až 40 minut

Vše promíchejte, případně podle potřeby dochuťte, a hmotu napěchujte do fólie na tlačenku. Osvědčila se ta o průměru 13 centimetrů, v širší by se knedlík musel déle vařit. Nejprve zavažte jeden konec, fólii naplňte, obsah stáhněte a šňůrkou zavažte i druhý konec. Válečky vložte do vroucí osolené vody a vařte je dle tloušťky od 25 do 40 minut.

Hotový játrový knedlík zbavte střívka a pokrájejte ho na plátky

Uvařený knedlík nakrájejte na plátky a podávejte ještě teplý se zelím nebo i studený se zeleninovým salátem. Lze ho samozřejmě podávat i jako přílohu k masu.

Zdroj: http://hobby.idnes.cz/jedinecny-jatrovy-knedlik-od-manzelky-otakara-brouska-tip-na-nedelni-obed-1rd-/hobby-domov.aspx?c=A101009_234034_hobby-domov_mce


Recept na játrový knedlík

Připravte si 4 rohlíky, 200 g kuřecích jater, 3 vejce, paličku česneku, sůl, černý mletý pepř, majoránku a lžíci vepřového sádla. Neobejdete se bez folie na tlačenku, ideálně o průměru 13 centimetrů; koupíte ji v papírnictví či v domácích potřebách.

Ingredience potřebné na játrový knedlíkHousky či rohlíky nakrájejte na kostky a přidejte k nim nahrubo pokrájená, poutek zbavená játraSyrová vejce, nejlépe rozšlehaná, rohlíky a játra spolehlivě spojí

Rohlíky nakrájejte na kostičky, očištěná a poutek zbavená játra nahrubo pokrájejte. Obojí dejte do misky a přidejte syrová vejce, nejlépe rozšlehaná, a směs promíchejte.

Chybět nesmí tuk, nejlépe se osvědčilo sádlo. Nemělo by být tekuté, ani tuhéNezapomeňte přidat čerstvě prolisovaný česnekSměs osolte, přidejte mletý černý pepř a podle chuti jemně rozemnutou majoránku

V knedlíku nesmí chybět ani tuk, nejlépe se osvědčilo sádlo, přidejte ho tedy velkou lžíci. Pak do směsi prolisujte oloupané stroužky česneku a přisypte mletý černý pepř, sůl a jemně rozemnutou majoránku.

Vše rukou promíchejte a hmotu naplňte do střeva na tlačenku se zavázaným spodním koncemObsah nohavice stáhněte dolů k zavázanému konci, volný konec také zaškrťte a zavažte šňůrkou, která nesklouzne Knedlík vložte do osolené vroucí vody a vařte 25 až 40 minut

Vše promíchejte, případně podle potřeby dochuťte, a hmotu napěchujte do fólie na tlačenku. Osvědčila se ta o průměru 13 centimetrů, v širší by se knedlík musel déle vařit. Nejprve zavažte jeden konec, fólii naplňte, obsah stáhněte a šňůrkou zavažte i druhý konec. Válečky vložte do vroucí osolené vody a vařte je dle tloušťky od 25 do 40 minut.

Hotový játrový knedlík zbavte střívka a pokrájejte ho na plátky

Uvařený knedlík nakrájejte na plátky a podávejte ještě teplý se zelím nebo i studený se zeleninovým salátem. Lze ho samozřejmě podávat i jako přílohu k masu.

Zdroj: http://hobby.idnes.cz/jedinecny-jatrovy-knedlik-od-manzelky-otakara-brouska-tip-na-nedelni-obed-1rd-/hobby-domov.aspx?c=A101009_234034_hobby-domov_mce


Recept na játrový knedlík

Připravte si 4 rohlíky, 200 g kuřecích jater, 3 vejce, paličku česneku, sůl, černý mletý pepř, majoránku a lžíci vepřového sádla. Neobejdete se bez folie na tlačenku, ideálně o průměru 13 centimetrů; koupíte ji v papírnictví či v domácích potřebách.

Ingredience potřebné na játrový knedlíkHousky či rohlíky nakrájejte na kostky a přidejte k nim nahrubo pokrájená, poutek zbavená játraSyrová vejce, nejlépe rozšlehaná, rohlíky a játra spolehlivě spojí

Rohlíky nakrájejte na kostičky, očištěná a poutek zbavená játra nahrubo pokrájejte. Obojí dejte do misky a přidejte syrová vejce, nejlépe rozšlehaná, a směs promíchejte.

Chybět nesmí tuk, nejlépe se osvědčilo sádlo. Nemělo by být tekuté, ani tuhéNezapomeňte přidat čerstvě prolisovaný česnekSměs osolte, přidejte mletý černý pepř a podle chuti jemně rozemnutou majoránku

V knedlíku nesmí chybět ani tuk, nejlépe se osvědčilo sádlo, přidejte ho tedy velkou lžíci. Pak do směsi prolisujte oloupané stroužky česneku a přisypte mletý černý pepř, sůl a jemně rozemnutou majoránku.

Vše rukou promíchejte a hmotu naplňte do střeva na tlačenku se zavázaným spodním koncemObsah nohavice stáhněte dolů k zavázanému konci, volný konec také zaškrťte a zavažte šňůrkou, která nesklouzne Knedlík vložte do osolené vroucí vody a vařte 25 až 40 minut

Vše promíchejte, případně podle potřeby dochuťte, a hmotu napěchujte do fólie na tlačenku. Osvědčila se ta o průměru 13 centimetrů, v širší by se knedlík musel déle vařit. Nejprve zavažte jeden konec, fólii naplňte, obsah stáhněte a šňůrkou zavažte i druhý konec. Válečky vložte do vroucí osolené vody a vařte je dle tloušťky od 25 do 40 minut.

Hotový játrový knedlík zbavte střívka a pokrájejte ho na plátky

Uvařený knedlík nakrájejte na plátky a podávejte ještě teplý se zelím nebo i studený se zeleninovým salátem. Lze ho samozřejmě podávat i jako přílohu k masu.

Zdroj: http://hobby.idnes.cz/jedinecny-jatrovy-knedlik-od-manzelky-otakara-brouska-tip-na-nedelni-obed-1rd-/hobby-domov.aspx?c=A101009_234034_hobby-domov_mce


Recept na játrový knedlík

Připravte si 4 rohlíky, 200 g kuřecích jater, 3 vejce, paličku česneku, sůl, černý mletý pepř, majoránku a lžíci vepřového sádla. Neobejdete se bez folie na tlačenku, ideálně o průměru 13 centimetrů; koupíte ji v papírnictví či v domácích potřebách.

Ingredience potřebné na játrový knedlíkHousky či rohlíky nakrájejte na kostky a přidejte k nim nahrubo pokrájená, poutek zbavená játraSyrová vejce, nejlépe rozšlehaná, rohlíky a játra spolehlivě spojí

Rohlíky nakrájejte na kostičky, očištěná a poutek zbavená játra nahrubo pokrájejte. Obojí dejte do misky a přidejte syrová vejce, nejlépe rozšlehaná, a směs promíchejte.

Chybět nesmí tuk, nejlépe se osvědčilo sádlo. Nemělo by být tekuté, ani tuhéNezapomeňte přidat čerstvě prolisovaný česnekSměs osolte, přidejte mletý černý pepř a podle chuti jemně rozemnutou majoránku

V knedlíku nesmí chybět ani tuk, nejlépe se osvědčilo sádlo, přidejte ho tedy velkou lžíci. Pak do směsi prolisujte oloupané stroužky česneku a přisypte mletý černý pepř, sůl a jemně rozemnutou majoránku.

Vše rukou promíchejte a hmotu naplňte do střeva na tlačenku se zavázaným spodním koncemObsah nohavice stáhněte dolů k zavázanému konci, volný konec také zaškrťte a zavažte šňůrkou, která nesklouzne Knedlík vložte do osolené vroucí vody a vařte 25 až 40 minut

Vše promíchejte, případně podle potřeby dochuťte, a hmotu napěchujte do fólie na tlačenku. Osvědčila se ta o průměru 13 centimetrů, v širší by se knedlík musel déle vařit. Nejprve zavažte jeden konec, fólii naplňte, obsah stáhněte a šňůrkou zavažte i druhý konec. Válečky vložte do vroucí osolené vody a vařte je dle tloušťky od 25 do 40 minut.

Hotový játrový knedlík zbavte střívka a pokrájejte ho na plátky

Uvařený knedlík nakrájejte na plátky a podávejte ještě teplý se zelím nebo i studený se zeleninovým salátem. Lze ho samozřejmě podávat i jako přílohu k masu.

Zdroj: http://hobby.idnes.cz/jedinecny-jatrovy-knedlik-od-manzelky-otakara-brouska-tip-na-nedelni-obed-1rd-/hobby-domov.aspx?c=A101009_234034_hobby-domov_mce


Recept na játrový knedlík

Připravte si 4 rohlíky, 200 g kuřecích jater, 3 vejce, paličku česneku, sůl, černý mletý pepř, majoránku a lžíci vepřového sádla. Neobejdete se bez folie na tlačenku, ideálně o průměru 13 centimetrů; koupíte ji v papírnictví či v domácích potřebách.

Ingredience potřebné na játrový knedlíkHousky či rohlíky nakrájejte na kostky a přidejte k nim nahrubo pokrájená, poutek zbavená játraSyrová vejce, nejlépe rozšlehaná, rohlíky a játra spolehlivě spojí

Rohlíky nakrájejte na kostičky, očištěná a poutek zbavená játra nahrubo pokrájejte. Obojí dejte do misky a přidejte syrová vejce, nejlépe rozšlehaná, a směs promíchejte.

Chybět nesmí tuk, nejlépe se osvědčilo sádlo. Nemělo by být tekuté, ani tuhéNezapomeňte přidat čerstvě prolisovaný česnekSměs osolte, přidejte mletý černý pepř a podle chuti jemně rozemnutou majoránku

V knedlíku nesmí chybět ani tuk, nejlépe se osvědčilo sádlo, přidejte ho tedy velkou lžíci. Pak do směsi prolisujte oloupané stroužky česneku a přisypte mletý černý pepř, sůl a jemně rozemnutou majoránku.

Vše rukou promíchejte a hmotu naplňte do střeva na tlačenku se zavázaným spodním koncemObsah nohavice stáhněte dolů k zavázanému konci, volný konec také zaškrťte a zavažte šňůrkou, která nesklouzne Knedlík vložte do osolené vroucí vody a vařte 25 až 40 minut

Vše promíchejte, případně podle potřeby dochuťte, a hmotu napěchujte do fólie na tlačenku. Osvědčila se ta o průměru 13 centimetrů, v širší by se knedlík musel déle vařit. Nejprve zavažte jeden konec, fólii naplňte, obsah stáhněte a šňůrkou zavažte i druhý konec. Válečky vložte do vroucí osolené vody a vařte je dle tloušťky od 25 do 40 minut.

Hotový játrový knedlík zbavte střívka a pokrájejte ho na plátky

Uvařený knedlík nakrájejte na plátky a podávejte ještě teplý se zelím nebo i studený se zeleninovým salátem. Lze ho samozřejmě podávat i jako přílohu k masu.

Zdroj: http://hobby.idnes.cz/jedinecny-jatrovy-knedlik-od-manzelky-otakara-brouska-tip-na-nedelni-obed-1rd-/hobby-domov.aspx?c=A101009_234034_hobby-domov_mce


Recept na játrový knedlík

Připravte si 4 rohlíky, 200 g kuřecích jater, 3 vejce, paličku česneku, sůl, černý mletý pepř, majoránku a lžíci vepřového sádla. Neobejdete se bez folie na tlačenku, ideálně o průměru 13 centimetrů; koupíte ji v papírnictví či v domácích potřebách.

Zdroj: http://hobby.idnes.cz/jedinecny-jatrovy-knedlik-od-manzelky-otakara-brouska-tip-na-nedelni-obed-1rd-/hobby-domov.aspx?c=A101009_234034_hobby-domov_mce

Recept na játrový knedlík

Připravte si 4 rohlíky, 200 g kuřecích jater, 3 vejce, paličku česneku, sůl, černý mletý pepř, majoránku a lžíci vepřového sádla. Neobejdete se bez folie na tlačenku, ideálně o průměru 13 centimetrů; koupíte ji v papírnictví či v domácích potřebách.
Rohlíky nakrájejte na kostičky, očištěná a poutek zbavená játra nahrubo pokrájejte. Obojí dejte do misky a přidejte syrová vejce, nejlépe rozšlehaná, a směs promíchejte.
V knedlíku nesmí chybět ani tuk, nejlépe se osvědčilo sádlo, přidejte ho tedy velkou lžíci. Pak do směsi prolisujte oloupané stroužky česneku a přisypte mletý černý pepř, sůl a jemně rozemnutou majoránku.
Vše promíchejte, případně podle potřeby dochuťte, a hmotu napěchujte do fólie na tlačenku. Osvědčila se ta o průměru 13 centimetrů, v širší by se knedlík musel déle vařit. Nejprve zavažte jeden konec, fólii naplňte, obsah stáhněte a šňůrkou zavažte i druhý konec. Válečky vložte do vroucí osolené vody a vařte je dle tloušťky od 25 do 40 minut.
Uvařený knedlík nakrájejte na plátky a podávejte ještě teplý se zelím nebo i studený se zeleninovým salátem. Lze ho samozřejmě podávat i jako přílohu k masu.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář