Panzanella, letní salát s chlebem
12. 1. 2013
Krajíce chleba či kousky jiného pečiva nejprve zapečte v troubě, nalámejte a pak v míse namočte ve vodě. Tu z nich po chvilince vymačkejte, aby pečivo ještě částečně zůstalo křupavé.
Pak do misky s pečivem dejte oloupanou salátovou okurkou, nakrájenou na kolečka. Oloupanou červenou cibuli, která je sladší, rovněž nakrájejte na kolečka. Z větších masitých rajčat částečně vyřízněte "bubáka" a pokrájejte je na měsíčky, přidat můžete i pokrájený řapíkatý celer a na kousky natrhané lístky čerstvé bazalky a vše promíchejte.
Skoro nakonec přidejte nejlepší olivový olej. Zeleninu a pečivo s olejem promíchejte, hlavně by jím mělo nasáknout pečivo, které pak získá plnou chuť. Salát osolte a hned servírované porce dochuťte vinným octem. Část bez octa můžete do druhého dne skladovat v ledničce. Podle své chuti a možností můžete salát ještě obohatit olivami, tuňákem z plechovky a dalšími ingrediencemi. Ve finále ale stejně shledáte nejchutnější složkou této speciality zprvu podceňovaný chleba.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář