Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční punč

29. 11. 2011
Recepty na "Vánoční punč"



Miluše Jelínková
Pravý punč
750 ml tmavého rumu
750 ml suchého červeného vína
3 šálky silného čaje
400 g cukru
Šťáva z jednoho velkého pomeranče
Šťáva z jednoho citronu

Zahřejte čaj, víno a citronovou a pomerančovou šťávu, ale nevařte! Zahřátou směs nalijte do mísy. Do naběračky nasypte část cukru a zbytek vsypte do mísy. Do naběračky k cukru přilijte tmavý rum a nechte vsáknout. Zapalte rum s cukrem a ještě hořící směs nalijte do punče. Pořádně zamíchejte a uhaste plamínky. Zbytek rumu přilijte do punče.


Petra Šlesingerová
1/8 l rumu, 3/4 l černého čaje, 1/2 l červeného vína 300g cukru, 100 g rozinek, celá skořice, citron, pomeranč. Rozinky necháme několik hodin máčet v rumu. Víno, rum, čaj a citronovou šťávu smícháme s cukrem, pak přidáme hrozinky, dochutíme kouskem skořice a plátky pomeranče. Zahřejeme až k bodu varu, ale nevaříme. Dobrou chuť.


Martina Kotlánová
" HOŘÍCÍ PUNČ " 
Ingredience: 4 dcl vody, 1,2 dcl citronového sirupu, 1,2 dcl rumu, 2 citrony, 4 kolečka citronu.
Postup: Vodu svaříme se sirupem. Odstavíme, přilijeme šťávu ze 2 citronů, zamícháme a nalijeme do zahřátých sklenic. Do každé sklenice dáme kolečko citronu, nalijeme na ně rum a zapálíme. Podáváme hořící. Oheň uhasíme tím, že nápoj zamícháme lžičkou. 


Jiří Koriťák
Punč pro zimní večery ve dvou 
4dcl červeného vína ( modrý portugal) 
4cl rumu 
4cl griotky 
2dcl pomerančové šťávy 
koření 10 hřebíčků 
1 ks skořice (větší) 
cukr dle chuti 
2 kolečka pomeranče a 2kolečka citronu 

Zahřát pod bod varu, ale nevařit! 


Dáša Poláková
1 střední pomeranč
750ml červeného vína
pul hrnku cukru
1 hrnek brandy
1 hrnek pomerančového likeru
1 lžičku muškátového oříšku

Pomeranč nakrajejte na tenke platky a dejte je do hrnce.Přidejte víno,cukr a vařte 5 minut bez míchání.Sundejte z vařiče,vlijte brandy a pomerančový likér.Podávejte ve sklenicích se špetkou muškátového oříšku.


Rodina Pačandova
Dětský punč

Rozpis na 1 nápoj:
0,2 dcl pomerančového džusu
svařákového koření
skořice
plátek pomeranče
1. Svaříme džus, který pak nalijeme do sklenice odolné vůči horku 
2. Ochutíme svařákovým kořením 
3. Dozdobíme kouskem skořice a plátkem pomeranče.
- Místo pomerančového džusu se hodí i džus jablečný, rybízový, višňový...


Kamila Krondráfová
Punč Magistr

Suroviny:
likér Magistr
černý čaj
100% jablečný džus
koření (skořice, hřebíček, badyán)

Příprava:
Svaříme černý čaj s kořením tradičním způsobem. Do hrnečku dáme dva díly čaje (do poloviny hrnečku), jeden díl jablečného džusu (do 3/4 hrnečku) a přidáme 35 ml (malý panák) Magistra. Chceme-li silnější přidáme 50 ml Magistra (velký panák). Ozdobíme kolečkem citrónu. Každý si může nápoj dle chuti přisladit, ale není třeba. 


Monika Janků
1 litr červeného vína
1/2 litr rumu
1 litr pomerančového džusu
4 plátky celé skořice
ovoce dle chuti
Vše mírně povařit a přidat ovoce. Přeji dobrou chuť a všeho s mírou.


Bc. Lenka Kopřivová
Uvaříme 1 litr dobrého ovocného čaje bez cukru.
V druhém hrnci necháme zkaramelizovat pět lžic cukru, pak přilijeme obyčejný sirup (nejlepší je lesní směs, nebo malinový), tak dvě, tři deci, přidáme dvě celé skořice a 5 hřebíčků Vlejeme čaj.
Nakrájíme veškeré ovoce na čtverečky, které doma máme - a přidáváme do hrnce:
5 jablíček zbavených jadřince
5 hrušek, zbavíme jadřince i kůry - je tvrdá a dětem vadí
5 meruněk
ananas - dáváme tak půlku kompotovaného i se šťávou, 10 dkg sultánek - pokud jsou velké rozpůlíme


Irena Valdová
Vánoční vaječný punč
Potřebujete: 0,25dcl.vaječného koňaku, 200 ml pomerančové šťávy, 200 ml vody, 1ks vanilky, hřebíček
Postup přípravy: Nejprve svařte vodu s kořením a přilijte pomerančovou šťávu. Do nahřátých sklenic nalejte spolu s koňakem a můžete ozdobit plátkem pomeranče a snítkou máty.


Lenka Lukešová
VÁNOČNÍ PUNČ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 3/4 l černého čaje, 1/2 l červeného vína, 2 dcl rumu, 20 dkg cukru, skořice, hřebíček, 3 pomeranče, 1 citron
POSTUP: Svaříme si v trošce vody skořici a hřebíček a vlijeme to do uvařeného čaje. Přidáme cukr, víno, rum, šťávu ze 2 pomerančů a 1/2 citronu. Už jen ohříváme, nevaříme! Přidáme na kostičky nakrájené ovoce dle chuti. Například pomeranč, mandarinku, ananas, jahody atd.


Radovan Navrátil
Recept na punč k bruslení - hokeji

Do 1l horkého džusu nebo ovocné šťávy nalijeme 2,5 dcl slivovice,přidáme kompotované švestky a 1 balíček koření " na punč ". Dle chuti osladíme a ihned podáváme.


Pavla Šatníková
3/4 l vody /slabý čaj/, 20 dkg cukru, 3 pomeranče, 1 citron, 2 hřebíčky, kousek celé skořice, 2 dcl rumu, 1/2 l červeného vína

Uděláme slabý čaj s cukrem, nastrouháme kůru ze 2 pomerančů a 1/2 citronu, přidáme skořici, hřebíček a vše 5 min. vaříme, přecedíme, přilijeme víno, povaříme do bodu varu, odstavíme, přilijeme šťávu z pomerančů a citronu a rum, zamícháme a bumbáme :-).
Punč lze podávat i studený s ledem.


Zdeněk Janko
Vánoční punč
100 g rozinek,50 g sušených brusinek,30 ml rumu nebo griotky,1/2 l silného černého čaje,1 l suchého červeného vína,1 citron nakrájený na plátky,1 pomeranč nakrájený na plátky,4 svitky skořice,cukr podle chuti

Rozinky a brusinky nasypeme do misky, zalijeme rumem a necháme nejméně 2 hodiny namáčet.
Čaj, víno, plátky citronu,pomeranče a svitky skořice přivedeme k varu. Do nahřátých sklenic rozdělíme namočené sušené ovoce (rozinky a brusinky) s rumem, zalijeme svařeným čajem s vínem a podle chuti osladíme. 


Marcela Pohanková
Svaříme červené víno, do kterého přidáme hřebíček, skořici, lžičku medu a cukr dle chuti - mužeme přidat i medovinu.


Gabriela Svobodová
Litr červeného, charakterově spíše trpkého vína, dálě 2dcl RUMU, nalejeme do hrnce a necháme ohřát, ale ne uplně do varu to už by pak punč nebyl,ale spíše svařák.
Těsně před tím než přijde k varu, odstavíme, přidáme nakrájená kolečka z dvou pomerančů, dvě velké žlíce medu, 4xhřebíček, kousek celé skořice, zamícháme jej a necháme cca 30min pod ppokličkou než punč chytne aroma, poté opět ohřejeme a punč je hotový.


Jana Vosáhlová
Suroviny na Vánoční punč!

5 lžiček pískového cukru
10 hřebíčků
1 celá skořice
2 hvězdičky badyánu
šťáva z půlky pomeranče
3 plátky citrónu
2 lžíce medu
600 ml červeného vína
100 ml rumu
Plátky pomeranče na ozdobu

Postup:
Do kastrůlku nasypeme cukr a mícháme dokud nezačne karamelizovat. Potom přidáme med a mícháme na mírném plameni až se spojí. Přilejeme víno, rum, pomerančovou šťávu, vhodíme plátky citrónu, hřebíček, badyán a skořici. Přivedeme k varu a ihned odstavíme - nesmí se vařit. Sklenku ozdobíme cukrem a pomerančem, nalejeme horký punč a ihned podáváme. Punč je velmi chutný a krásně vás zahřeje. 


Lenka Endalová
POMERANČOVÝ PUNČ

10 dkg cukru krystal svaříme s hrnkem vody. 
Do vychladlého přilejeme 3 dcl rumu a čistou šťávu z 3 pomerančů a 3 citrónů. 

Tento základ zaléváme ve sklenicích horkou vodou podle chuti.


Lucie Břeňová
0,75 l černého čaje 
0,5 l jablečného džusu
šťáva z 1 pomeranče
2 polévkové lžíce medu
ovoce na ozdobu
Postup: do nádoby vložíme sáček černého čaje, kousek skořice vcelku a 2 hřebíčky, po 5 minutách vyjmeme sáček. Koření necháme v nálevu až do vychladnutí, poté vyjmeme. Přidáme med, džus a šťávu z pomeranče. Podáváme s ovocem teplé nebo studené.


Olga Petrová
Kávový punč 

3/4 l silné kávy, 1/2 l portského vína, 1/4 l rumu, 100 g cukru, 4 kousky citronové kůry
Čerstvě uvařenou kávu, portské víno a rum s cukrem zahřejeme, až se cukr rozpustí. Punč nalejeme do sklenic. Kůru chemicky neošetřeného citronu necháme krátce louhovat a spirálky citronové kůry zavěsíme do sklenic.

Opsáno ze stránek Rodinnepasy.cz - viz odkaz.